Objevte Trhy: Lemon Tree Markets

Jedním z nejoblíbenějších míst, kam se vydat v neděli ráno, je trh Lemon Tree. Od nákupu ovoce a zeleniny až po vychutnání si piva nebo nealkoholického nápoje v Cool Corner, kde si za studené pivo účtují jen 1 €, oblečení, CBD a úžasný sortiment přírodních pamlsků pro psy v Canine Corner Dog Treats, takže i vaši mazlíčci si tam mohou užít skvělý den.

Možná ho také uslyšíte nazývat Mercadillo Campo de Guardamar. Je velmi snadno dostupný z mnoha měst a obcí podél Costa Blancy, díky pobřežní silnici N-332. Je to také jen krátká jízda od Quesady, pokud přijíždíte z tohoto směru.

 

 

Trh Lemon Tree Guardamar

Mezi pomerančovými a citronovými háji na okraji Guardamar del Segura se nachází živý ráj pro nakupující a gurmány: trh Lemon Tree. Každou neděli se toto rušné tržiště promění v senzorický zážitek, který nabízí úžasné ponoření do španělské kultury a místních produktů.

Tento průvodce vám poskytne vše, co potřebujete vědět o trhu Lemon Tree, od jeho jedinečné atmosféry a nabídky až po užitečné tipy pro hladkou a příjemnou návštěvu.

Jak najít trh Lemon Tree

Trh Lemon Tree se nachází v El Raso, klidné rezidenční oblasti nedaleko Guardamar del Segura, a je snadno dostupný autem. Sledujte značení z národní silnice N-332 nebo využijte Google Maps pro přesné směry. Kolem trhu je dostatek parkovacích míst, ale buďte připraveni na potenciální davy během hlavní sezóny.

Otevírací doba:

Trh je otevřen každou neděli od 9:00 do 14:00. Doporučuje se přijít brzy, abyste se vyhnuli polednímu ruchu a zažili živé stánky v plné kráse.

Hostina pro všechny smysly: Co očekávat

Trh Lemon Tree je mnohem víc než jen nákupní destinace. Je to živá tapisérie plná barev, zvuků a vůní, která nabízí skutečně pohlcující kulinářský zážitek.

1. Hojnost čerstvých produktů:

Srdcem trhu je bohatství čerstvých, místně vypěstovaných produktů. Stánky přetékají sezónním ovocem a zeleninou, které se vyznačují živými barvami a lákavými vůněmi. Od šťavnatých rajčat a melounů až po místní bylinky a čerstvě ulovené mořské plody – trh uspokojí každého kulinářského nadšence.

2. Ruční výrobky a suvenýry:

Vedle množství potravinových stánků najdete poklady ručně vyráběného zboží a suvenýrů. Místní řemeslníci zde představují své umění, nabízejí jedinečné šperky, keramiku, kožené výrobky a tradiční španělské textilie.

3. Kulinářské dobrodružství:

Vydejte se na kulinářské dobrodružství a objevujte různé potravinové možnosti. Ochutnejte čerstvě upečený chléb a pečivo, vychutnejte si paellu připravovanou na otevřeném ohni nebo si dopřejte churros namočené v horké čokoládě.

4. Živá atmosféra:

Trh pulzuje živou atmosférou. Pouliční umělci přidávají dotek zábavy, zatímco přátelští prodejci vás vítají s úsměvem a nadšením sdílet svou vášeň pro místní produkty a řemesla.

Ochutnejte místní lahůdky

Žádná návštěva trhu Lemon Tree není kompletní bez ochutnání místních specialit. Rušná jídelní sekce trhu nabízí různé kuchyně, které uspokojí každou chuť. Čerstvě připravená paella, tapas, churros a tradiční španělské sladkosti jsou jen některé z kulinářských lahůdek, které čekají na ochutnání. Nejenže si vychutnáte lahodné jídlo, ale také se zapojíte do španělské tradice tržního stravování, což je společenský zážitek, který je nedílnou součástí místního života.

Podpora malých podniků

Jedním z kouzel trhu Lemon Tree je jeho podpora malých, místních podniků. Tím, že nakupujete u těchto prodejců, přímo přispíváte k místní ekonomice a podpoře zachování tradičních řemesel. Mnoho stánkařů jsou rodiny nebo jednotlivci, kteří své řemeslo zdokonalují po generace. Když si něco koupíte, nezískáváte jen produkt, ale investujete do místní komunity.

Cool Corner

Na trhu Lemon Tree si každý přijde na své. Kromě oblečení je zde také řada dalších věcí k prozkoumání a užívání. Od čerstvého ovoce a zeleniny po domácí koláče, ořechy a sladkosti – je zde spousta věcí, které uspokojí váš apetit.

Pro ty, kdo milují vaření nebo zahradničení, trh nabízí řadu domácího vybavení a kuchyňských potřeb, stejně jako zahradní a kutilské produkty. Potřebujete doplnit zásoby čisticích prostředků? Trh vás nezklame.

A nezapomínejme na děti! Trh Lemon Tree má také dobrou nabídku hraček, takže je to ideální místo pro rodinný výlet.

Ale to není všechno – trh také nabízí jedinečné a ručně vyráběné předměty, jako jsou šperky a doplňky. Hledáte jedinečný kousek? Pravděpodobně ho najdete na trhu Lemon Tree.

Tipy pro nezapomenutelnou návštěvu:

  • Noste pohodlnou obuv: Připravte se na procházky po trhu, takže pohodlná obuv je nezbytná.
  • Přineste hotovost: I když někteří prodejci mohou přijímat karty, hotovost je stále preferovaným způsobem platby na mnoha stáncích.
  • Slušně smlouvejte: Smlouvání je běžnou praxí na mnoha španělských trzích, takže se nebojte zdvořile vyjednávat ceny.
  • Užijte si zážitek: Věnujte čas, zapojte se do rozhovorů s prodejci, ochutnejte místní speciality a nasajte živou atmosféru.
  • Buďte ohleduplní k životnímu prostředí: Noste s sebou opakovaně použitelné nákupní tašky, abyste minimalizovali odpad a přispěli k udržitelnému trhu.

Mimo trh: Objevování Guardamar del Segura

Guardamar del Segura nabízí víc než jen svůj kouzelný týdenní trh. Toto přímořské město nabízí mnoho atrakcí a aktivit, které doplní vaši návštěvu.

  • Prozkoumejte pláže: Užijte si slunce na čistých plážích Guardamaru, ideálních pro plavání, opalování a vodní sporty.
  • Projděte se historickým centrem: Objevte bohatou historii města při procházce jeho kouzelným starým městem, které ukazuje tradiční architekturu a historické památky.
  • Navštivte hrad Guardamar: Vystoupejte na kopec a prozkoumejte zříceniny hradu ze 14. století, odkud se nabízejí panoramatické výhledy na město a pobřeží.
  • Užijte si místní kuchyni: Ponořte se do místní gastronomické scény a vyzkoušejte tradiční španělská jídla v mnoha restauracích ve městě.

Kombinací návštěvy trhu Lemon Tree s objevováním dalších nabídek Guardamar del Segura získáte hlubší pochopení místní kultury a vytvoříte si trvalé vzpomínky na váš pobyt na Costa Blanca.

 

Compare listings

Compare