Jak správně zvolit oblast pro koupi nemovitosti ve Španělsku?

Pokud zvažujete život nebo investici v oblasti Costa Blanca, určitě vás zajímají rozdíly mezi jednotlivými městy. Tato španělská oblast na pobřeží Středozemního moře je oblíbená nejen mezi turisty, ale také mezi lidmi, kteří hledají nový domov pod sluncem. Každé město na Costa Blance nabízí své specifické výhody i nevýhody – od rušných center po klidné přímořské vesničky. Pojďme se podívat na hlavní oblasti a co mohou nabídnout.

Santa Pola

Výhody: Pokud je pro vás důležitá blízkost k mezinárodnímu letišti, Santa Pola je skvělou volbou – je vzdálena pouhých 15 minut jízdy od letiště Alicante. Město se pyšní krásnými plážemi a přírodní rezervací Salinas. Milovníci výletů si zamilují blízkost ostrova Tabarca, což je perfektní destinace na krátké výlety. Santa Pola nabízí dostatek služeb, jako jsou školy, obchody a nemocnice, a nemovitosti zde jsou stále relativně cenově dostupné.

Nevýhody: V zimě se tempo života zpomaluje, turisté mizí a město je méně aktivní. Také je zde méně luxusních nemovitostí než v jiných částech pobřeží.

Guardamar del Segura

Výhody: Guardamar del Segura je ideálním místem pro ty, kteří hledají kombinaci krásných pláží, přírody a klidného života u moře. Město se pyšní jedněmi z nejkrásnějších písečných pláží na celé Costa Blance, které jsou lemovány přírodními dunami a čistou vodou. Blízkost přírodních parků, jako jsou Reina Sofía a Alfonso XIII, dává příležitost k procházkám a relaxaci v zeleni, což ocení milovníci přírody.

Atmosféra v Guardamaru je velmi příjemná – jedná se o menší město, které si uchovává tradiční španělský ráz, a proto je vhodné pro ty, kteří hledají poklidné bydlení mimo rušnější turistická centra. Guardamar má také dobrou dopravní dostupnost, takže návštěvy okolních měst jako Alicante nebo Torrevieja jsou snadno proveditelné. Ceny nemovitostí jsou zde přitom stále příznivé, a to i ve srovnání s některými sousedními lokalitami.

Nevýhody: Jako mnoho přímořských měst, i Guardamar v zimě ztrácí na své aktivitě, což znamená klidnější atmosféru a méně služeb pro turisty. Další nevýhodou je, že v Guardamaru del Segura aktuálně není možné získat turistickou licenci pro krátkodobé pronájmy, což může být omezením pro ty, kdo chtějí investovat do nemovitostí za účelem pronájmu. Pokud hledáte místo s bohatým nočním životem, Guardamar vám možná nebude stačit – v tomto ohledu je lepší spolehnout se na blízké větší města, jako je Torrevieja nebo Alicante.

Shrnutí:

Guardamar del Segura je skvělým místem pro ty, kteří chtějí kombinaci přírodních krás, klidného života a tradiční španělské atmosféry. S výbornými plážemi, dobrým spojením a dostupnými nemovitostmi se Guardamar stává atraktivní lokalitou pro dlouhodobé bydlení i rekreaci.

La Marina

Výhody: La Marina je oblíbená mezi zahraničními rezidenty, zejména Brity a Skandinávci. Je to klidná oblast s nádhernými plážemi a přírodními rezervacemi, což přitahuje milovníky přírody. Nemovitosti jsou zde levnější než v okolních turistických destinacích.

Nevýhody: Zimní měsíce jsou velmi klidné a nabídka služeb a aktivit je omezená. Kulturní a noční život zde také není tak rozvinutý jako v větších městech, například v Torrevieji.

Torrevieja

Výhody: Torrevieja je velké město s kompletní občanskou vybaveností a širokou škálou služeb – školy, nemocnice, obchody i restaurace jsou snadno dostupné. Je to ideální místo pro investice do nemovitostí, díky vysoké poptávce po turistických pronájmech. Město je také známé pro své solné laguny, které mají léčivé účinky, a nabízí bohatý kulturní život a noční zábavu.

Nevýhody: Během léta je Torrevieja přeplněná turisty, což může vést k dopravním zácpám a nedostatku parkovacích míst. Některé části města jsou také hustěji obydlené a méně atraktivní pro dlouhodobé bydlení.

La Mata

Výhody: La Mata se pyšní dlouhou, méně přeplněnou pláží s čistou vodou a přírodními dunami. Blízkost k Torrevieji umožňuje snadný přístup ke všem službám, zatímco La Mata zůstává klidnějším místem, ideálním pro rodiny a starší osoby. Nemovitosti jsou zde stále cenově dostupné.

Nevýhody: La Mata má omezenou infrastrukturu a nabídku služeb ve srovnání s Torreviejí a v zimě se město výrazně zklidňuje.

Orihuela Costa

Výhody: Orihuela Costa je rájem pro milovníky golfu, se špičkovými golfovými hřišti jako Las Colinas a Villamartin. Oblast je také domovem velké expat komunity, což znamená snadný přístup ke službám v angličtině. Krásné pláže, dobrá infrastruktura a vysoká poptávka po nemovitostech činí investice atraktivními.

Nevýhody: Ceny nemovitostí jsou zde vyšší než v jiných oblastech a letní sezóna přináší nápor turistů, což může způsobovat přeplněné pláže a dopravní problémy.

Cabo Roig

Výhody: Prestižní oblast Cabo Roig je známá svými luxusními vilami a apartmány, které nabízejí nádherné výhledy na Středozemní moře. Blízkost golfových hřišť, restaurací a nákupního centra La Zenia Boulevard z ní dělá oblíbenou destinaci pro luxusní bydlení i investice.

Nevýhody: Ceny nemovitostí jsou zde vyšší kvůli prestiži oblasti a v letních měsících je zde velmi rušno kvůli přílivu turistů.

Campoamor

Výhody: Campoamor je luxusní a klidná rezidenční oblast s velkými vilami a přístupem k plážím. Oblíbená mezi zámožnými kupci, díky exkluzivitě a blízkosti golfových hřišť, je ideální pro ty, kteří hledají luxusní a pohodový život.

Nevýhody: Nemovitosti zde mají vysoké ceny a pro větší nákupy nebo služby je nutné cestovat do okolních měst, protože místní infrastruktura je omezená.

Torre de La Horadada

Výhody: Toto malé městečko s čistými plážemi je ideální pro klidnější život. Rozvoj nových apartmánových komplexů činí oblast zajímavou pro investory a ceny nemovitostí jsou zde relativně dostupné. Je to také vhodné místo pro rodiny s dětmi díky bezpečnému prostředí.

Nevýhody: Infrastruktura je omezenější a v zimě je zde velmi klidno, což může omezit společenský život.

San Pedro del Pinatar

Výhody: San Pedro del Pinatar se nachází v blízkosti slavného Mar Menor, což je ideální místo pro rodiny a starší osoby díky teplejší a klidnější vodě. Přírodní bahenní lázně v Lo Pagán mají léčivé účinky a město má dobrou infrastrukturu. Nemovitosti jsou zde relativně dostupné, což činí oblast atraktivní pro investory.

Nevýhody: V zimě je méně turistů a některé obchody a služby mohou být zavřené. Mar Menor trpí v posledních letech problémy s kvalitou vody, což může ovlivnit atraktivitu oblasti.

Shrnutí

Každá z těchto lokalit nabízí něco jiného. Hledáte-li rušné turistické centrum s bohatým kulturním životem, pak je Torrevieja nebo Orihuela Costa pro vás to pravé. Pokud preferujete klid a přírodu, oblasti jako La Marina nebo San Pedro del Pinatar vám nabídnou odpočinek a pohodové bydlení. Costa Blanca je oblast plná kontrastů, kde si každý může najít svůj kousek ráje.

Pokud vás některá z těchto oblastí zaujala a rádi byste získali více informací, neváhejte nás kontaktovat. Nabízíme také možnost osobního průvodce, který vás provede těmito lokalitami a ukáže vám dostupné nemovitosti. Pro sjednání schůzky nebo pro více informací nás kontaktujte na emailu: kate@espanareality.cz nebo na telefonním čísle: +420 608 955 797.

Těšíme se na vaši zprávu!

Join The Discussion

Compare listings

Compare